Stine Jensen

Literaire ontmoeting
di 25 feb 2025 20.00 uur
di 25 feb 2025
20.00 uur
  • di 25 feb 2025
    20.00 uur
    Kleine Zaal
  • Alle genoemde prijzen zijn incl. pauzedrankje en garderobe (tenzij anders vermeld) en excl. € 2,50 administratiekosten per order.

In februari hebben we de bekendste vrouwelijke filosoof van Nederland Stine Jensen op het programma staan. Stine is een vrolijke en openhartige filosofe, die zowel voor volwassen als kinderen schrijft. Ze schrijft over verschillende onderwerpen: van Turkse vlinders (2002) tot dit jaar (2024) van haar verschenen boek Onderstroom, over publieksfilosofen en andere overdenkingen. Dit boek gaat het over vragen zoals: Wat is de waarde van kunst en cultuur in een samenleving waarin het steeds vaker gaat over scoren, rapportcijfers en aandacht trekken? Zijn we te sensitief geworden als het gaat om onze bijzonderheden of is die gevoeligheid juist een teken van emancipatie? Daarnaast is  Onderstroom is een verkenning van wat er onder de oppervlakte leeft, van hoe mediastormen kunnen ontstaan en hoe je filosofie kunt inzetten om ze te duiden.

Stine Jensen (1972) is geboren in Denemarken, maar groeide op in Nederland. Ze studeerde filosofie en literatuurwetenschap in Groningen en werkt als criticus en columnist voor NRC Handelsblad. Van haar hand verschenen onder meer Turkse vlinders, Leugenaars, Waarom vrouwen van apen houden, Het broekpak van Olivia Newton-John, Echte vrienden en de roman Dokter Jazz, die genomineerd werd voor de Academica Debutantenprijs. Samen met Rob Wijnberg schreef ze de bestseller Dus ik ben. Voor Licht op het Noorden reisde ze door Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland.